מי לא? אחד מענפי הביטוח המורכבים והחשובים ביותר, המבוצעים בדרך כלל כלאחר-יד הוא הביטוח המכונה גם בשמות "אובדן הכנסות", "הפסד תוצאתי", "נזק גרר" וכו'.
ביטוח זה נועד לכסות את הפסדי מבוטח הנגרמים עקב שיתוק עסקו בעקבות נזק אש, טבע, tadalafilonlinepharmacyone.com רעידת אדמה וכיסויים נוספים. הביטוח מעניק פיצוי על הרווח שנמנע וכן להוצאות קבועות כמו: משכורות, ריבית, מסי עירייה, דמי שכירות, הוצאות ביטוח, נסיעות עסקים לחו"ל, פרסום ועוד.
הוצאות אלא מוצאות גם כאשר העסק משותק לחלוטין או נמצא בשלבי שיקום. תקופת השיפוי- זו התקופה שבה "תלווה" חברת הביטוח את המבוטח בתשלומי אובדן רווחים. טעות נפוצה של סוכני ביטוח/מבוטחים, היא לקבוע פרק זמן הנדרש לשיקום הרכוש שנפגע, בעוד שנדרשת תקופת שיפוי שתארך כל עוד העסק אינו חוזר למחזור הפעילות הרגיל שלו.
ידוע כי בעת משבר מסוג זה יפנו הלקוחות מיד לספקים אחרים והעסק המשתקם יזדקק לפרק זמן ארוך מאוד על-מנת להשיב לחיקו את לקוחותיו. שגיאה אחרת בקביעת תקופת השיפוי היא התעלמות מעסקים שטיבם עונתיות (אופנה, מזגנים, גלידות), שם תנודות המחזור קיצוניות.
במקרים כאלה יש לשקול תקופות שיפוי ארוכות של 18-24 חודשים. הרחבות מתאימות כמו "הצבר מלאי", "לקוחות וספקים", "מניעת גישה" ועוד, יוכלו לשפות את המבוטח בסכומי כסף משמעותיים נוספים אשר יאפשרו שיקום מלא והולם.
שגיאה נפוצה נוספת היא קביעת סכום ביטוח שאינו עונה להתפתחויות הצפויות בעסק בשנת הביטוח או חישוב לא מקצועי של סכום הביטוח. במקרה זה תפחית חברת הביטוח מתגמולי הביטוח את שיעור ה"תת ביטוח". שלא נדע מצרות.